Çmime dhe vlerësime

Fitues i vendit te pare ne Konkursin nderkombetar te kompozimit “Dimitris Mitropouls”, Athine, Greqi 2001

2023Fitues i çmimit të dytë (1R) në kategorinë «Chamber music» në konkursin ndërkombëtar «Amadeus Composition Award», Vjenë, Austri me veprën «Introitus» për kor dhe orkestër harqesh.
2023«Hononary Board Member» i RLIOF (Rame Lahaj International Opera Festival », Prishtinë, Kosovë
2022Fitues i çmimit të konkursit «ÇESK ZADEJA» shpallur nga Ministria e Kulturës
2021«Mirënjohja Tiranase», dhënë nga shoqata «TIRANA» për kontributin në studimin e trashëgimisë muzikore popullore të Tiranës.
2018Fitues i ҫmimit muzikor mbarëkombëtar të organizuar nga Ministria e Kulturës, me operan solemne “Skënderbeu, kryezot i Arbërit”.
2017Antar i Academia Balcanica Europeana
2017“Mjeshtër i madh” me dekretin nr. 10228, datë 27. 04. 2017 të Presidentit të Republikës së Shqipërisë.
2015“Qytetar nderi” i qytetit-muze të Gjirokastrës, dhënë nga Këshilli Bashkiak i qytetit.
2013“Qytetar nderi” i qytetit të Përmetit, dhënë nga Këshilli Bashkiak i qytetit.
2011Honorary Fellow of the National Academy of Music”, Neapolis, Greece
2010“Mirënjohje e qytetit të Vlorës”, dhënënga Bashkia Vlorë
2003“Nderi i qarkut të Gjirokastrës”, dhënë nga Këshilli i Qarkut, Gjirokastër;
2003Fitues i çmimit MUZA të MKRS, për veprën më të mirë studimore në fushën e muzikës, të botuar në vitin 2002.
2002Fitues i çmimit MUZA të MKRS, për veprën më të mirë skenike, për vitin 2001.
2001Fitues i çmimit të parë në konkursin ndërkombëtar të kompozimit “Dimitri Mitropoulos”, Athinë Nëndor 2001 me veprën “EUMENIDES”
1999Fitues i çmimit të tretë në festivalin e VI të “Romanca Shqiptare”– 1999 me romancën “Erë e borzilokut”, poezia popullore.
1998Fitues i konkursit për baletin me një akt të shpallur nga Ministria e Kulturës, me baletin “Stinët” me subjekt të Naim Frashërit”.
1998Fitues i çmimit të parë në konkursin ndërkombëtar “Il mondo in musica”, Fivizzano-Itali me veprën për orkestër harqesh “Rondo”.
1997Çmimin e G.M.E.M (Grupi i Muzikës Eksperimentale Marsejë) përveprën “Shatra-patra” të interpretuar në konkursin ndërkombëtar “Ton de Leeuw”, në “Ditët e Muzikës së Re 1997”.
1996Çmimi i parë për pjesën vokale “Sarajevalium”, në festivalin e tretë të “Romancës Shqiptare”-Tiranë.
1995Çmimi i parë për kuartetin e harqeve “DdA” në festivalin “Ditët e Muzikës së Re Shqiptare”-Tiranë.
1994Çmimi i dytë për “Pheromones” në festivalin “Ditët e Muzikës së Re Shqiptare”-Tiranë.
1993Çmimi i tretë për “Epitaf dhe Britmë”, në festivalin “Ditët e Muzikës së Re Shqiptare”-Tiranë.
1990Çmimin e Lidhjes së Shkrimtarëve dhe Artistëve të Shqipërisë për kompozitorin e ri më të mirë. Dhënë në “Konferencën Kombëtare të  Talenteve të Reja”-Korçë.v